tirsdag 19. mai 2009

Verdens beste sunne boller


Boller med havregryn:
100 g soyamargarin
5 dl lettmelk
50 g gjær
12 dl hvetemel
2 1/2 dl lettkokte havregryn
2 1/2 dl sammalt hvete, fin
1 1/2 dl sukker
3 ts kardemomme
1/2 ts salt

Smelt smøret i en kjele, tilsett melk og varm blandingen til 37grader. Rør ut gjæra i melkeblandingen. Bland alt det tørre og ha i. Arbeid deigen smidig.
Hev under plast til dobbel størrelse i ca 1t.
Elt deigen og trill boller. Det skal bli ca 24 boller.
Etterhev under plast i 30 minutter.
Stek midt i ovnen ved 225grader til bollene er gyldenbrune, ca 15 mintter.

Tilbrednins tid: 120 minutter + steketid.
Kan fryses

Oppskriften er hentet fra: Du blir hva du spiser.

1 kommentar:

Veronica sa...

Mmm, disse skal jeg forsøke å lage! Alltid greit med litt sunnere bakverk :)

tirsdag 19. mai 2009

Verdens beste sunne boller


Boller med havregryn:
100 g soyamargarin
5 dl lettmelk
50 g gjær
12 dl hvetemel
2 1/2 dl lettkokte havregryn
2 1/2 dl sammalt hvete, fin
1 1/2 dl sukker
3 ts kardemomme
1/2 ts salt

Smelt smøret i en kjele, tilsett melk og varm blandingen til 37grader. Rør ut gjæra i melkeblandingen. Bland alt det tørre og ha i. Arbeid deigen smidig.
Hev under plast til dobbel størrelse i ca 1t.
Elt deigen og trill boller. Det skal bli ca 24 boller.
Etterhev under plast i 30 minutter.
Stek midt i ovnen ved 225grader til bollene er gyldenbrune, ca 15 mintter.

Tilbrednins tid: 120 minutter + steketid.
Kan fryses

Oppskriften er hentet fra: Du blir hva du spiser.

1 kommentar:

Veronica sa...

Mmm, disse skal jeg forsøke å lage! Alltid greit med litt sunnere bakverk :)