tirsdag 7. september 2010

Syforening og Crazy chokoladekake!


Mamma hadde syforening i går - huset fult av skravlende kvinnemennesker og Bling mente at hun skulle være midtpunkt... gikk ut jeg - poenget var: da lagde hun en Crazy sjokoladekake - uten egg, melk og gluten (brukte sån toro glutenmel istedenfor hvetemel). Kaka forsvant altforfort, før jeg fikk tatt bilde, så den var ikke sånn som på bildet, men men. her er oppsriften:

CrazyChocolate Cake
400 g sukker
375 g hvetemel
55 g kakao
2 ts natron
4 3/4 dl vann
1,5 dl matolje
1 ts vaniljeessens
2 ts eddik
200 g smør eller margarin som tåles
2 ss kakao
5 dl melis

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle
Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik.
Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten bakepapirkledd langpanne(ca 30x20 cm)
Stek kaken midt i ovnen ved 175 C i ca 35 minutter
Avkjøl kaken i formen

Løft kaken ut av formen ved å dra i sidene på bakepapiret, eller hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret
Rør sammen mykt smør/margarin, kakao og melis
Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken
Oppskriften er hentet fra http://www.allergikokken.no/

Protein brød
1 brød:

4 egg
1 1/2 ts bakepulver
60 g havrekli
45 g solsikkerkjerner
50 g sesamfrø
40 g linfrø
3 ss olje

Bakes i brødform dekket med bakepapir ellers så klistrer det seg
50 min på 180 grader
Følg med, hvis du bruker varmluft trenger den mye kortere tid
Oppbevar i kjøleskapet

Ingen kommentarer:

tirsdag 7. september 2010

Syforening og Crazy chokoladekake!


Mamma hadde syforening i går - huset fult av skravlende kvinnemennesker og Bling mente at hun skulle være midtpunkt... gikk ut jeg - poenget var: da lagde hun en Crazy sjokoladekake - uten egg, melk og gluten (brukte sån toro glutenmel istedenfor hvetemel). Kaka forsvant altforfort, før jeg fikk tatt bilde, så den var ikke sånn som på bildet, men men. her er oppsriften:

CrazyChocolate Cake
400 g sukker
375 g hvetemel
55 g kakao
2 ts natron
4 3/4 dl vann
1,5 dl matolje
1 ts vaniljeessens
2 ts eddik
200 g smør eller margarin som tåles
2 ss kakao
5 dl melis

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle
Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik.
Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten bakepapirkledd langpanne(ca 30x20 cm)
Stek kaken midt i ovnen ved 175 C i ca 35 minutter
Avkjøl kaken i formen

Løft kaken ut av formen ved å dra i sidene på bakepapiret, eller hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret
Rør sammen mykt smør/margarin, kakao og melis
Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken
Oppskriften er hentet fra http://www.allergikokken.no/

Protein brød
1 brød:

4 egg
1 1/2 ts bakepulver
60 g havrekli
45 g solsikkerkjerner
50 g sesamfrø
40 g linfrø
3 ss olje

Bakes i brødform dekket med bakepapir ellers så klistrer det seg
50 min på 180 grader
Følg med, hvis du bruker varmluft trenger den mye kortere tid
Oppbevar i kjøleskapet

Ingen kommentarer: