søndag 16. august 2009

Eplekake


Tantei lager verdens beste eplekake. Hun brukte oppskriften under, men hadde epler som fyll i stede. Med vanniljekrem. mmm.

Blommetærte med limerørt cremefraiche

til fire - seks personer
125g smuttede mandler
250g mel
2spsk sukker
150 g smør
1 æg

Fyld:
15-20 blommer i både
2spsk rørsukker
100g revet maricipan

creme fraiche med lime:
5 dl cremfraiche 18%
5 spks limesaft

Blend mandlerne til mel, tilsæt derefter mel og sukker og bland det godt. Skjær koldt smør i tern og tilsæt det i melblandinge. Kør enten på foodprocessor eller smuldrer med fingrene. Tilsæt ægget og rør dejen sammen. stil på køl 1 time eller til næste dag.

Rul dejen ut og beklæd den stor tærteform - 26 cm i diam. - eller 6 små tærteformer.

vend blommer med rørsukker og revet marcipan, og hæld massen i tærteformen. Bag ved 180grader i 35 minutter. Server lun med cremefraiche, rørt med limesaft.

Mørdejen kan holde sig i kjøleskabet i fem dage.

Ingen kommentarer:

søndag 16. august 2009

Eplekake


Tantei lager verdens beste eplekake. Hun brukte oppskriften under, men hadde epler som fyll i stede. Med vanniljekrem. mmm.

Blommetærte med limerørt cremefraiche

til fire - seks personer
125g smuttede mandler
250g mel
2spsk sukker
150 g smør
1 æg

Fyld:
15-20 blommer i både
2spsk rørsukker
100g revet maricipan

creme fraiche med lime:
5 dl cremfraiche 18%
5 spks limesaft

Blend mandlerne til mel, tilsæt derefter mel og sukker og bland det godt. Skjær koldt smør i tern og tilsæt det i melblandinge. Kør enten på foodprocessor eller smuldrer med fingrene. Tilsæt ægget og rør dejen sammen. stil på køl 1 time eller til næste dag.

Rul dejen ut og beklæd den stor tærteform - 26 cm i diam. - eller 6 små tærteformer.

vend blommer med rørsukker og revet marcipan, og hæld massen i tærteformen. Bag ved 180grader i 35 minutter. Server lun med cremefraiche, rørt med limesaft.

Mørdejen kan holde sig i kjøleskabet i fem dage.

Ingen kommentarer: